Kapcsolja klímáját napelemre!

Korunk egyik legégetőbb kérdése a környezetvédelem, a klímakatasztrófa jeleit már a saját bőrünkön is érezhetjük. Emiatt egyre nagyobb szükségünk van otthonunk megfelelő hűtésére, ez viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy a klíma használata nem lehet környezetbarát. Tudta, hogy a legtöbb készülék már napelemmel is összekapcsolható? És azt, hogy az állam 100%-ban támogatja a napelemek telepítését? Ebben a cikkben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

napelem klima budapest

Napelemet állami támogatással ingyen? Itt vannak a részletek!

2021. október 18-án jelent meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium lakossági napelemes és fűtési rendszerek támogatásáról szóló pályázati kiírása, amely értelmében négy ütemben, négy régióban, eltérő támogatási keretekkel, egyhetes csúsztatással lehet majd a pályázatokat beadni napelemes rendszer telepítésére és a fűtési rendszer elektrifikálására hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítésére és az emiatt szükséges nyílászáró cserére.

A pályázat célja, hogy hogy vissza nem térítendő támogatással segítsen azoknak az ingatlantulajdonosoknak, akik szeretnének otthonaikban megújuló energiát hasznosítani, jövedelmük azonban az országos átlagot nem éri el, így önerőből nem képesek a fejlesztések végrehajtására, ezzel elősegítve Magyarország szén-dioxid kibocsátásának csökkentését.

Kinek szól?

 A pályázatot minden olyan magyar adóazonosítóval rendelkező nagykorú ingatlantulajdonos benyújthatja, aki megfelel a jövedelmi előírásnak. Fontos, hogy a beruházást csak a kivitelezői listán szereplő vállalkozásokkal lehet megvalósítani, akikkel a kérelem benyújtása előtt előszerződést kell kötni.

Az első régióban 2021. december 6. – 2022. január 17.  között lehet majd a pályázatokat benyújtani.

További részletek az MVM oldalán olvashat. A pályázati kiírást ITT TALÁLJA MEG.

Ha megvan a napelem, kösse rá a klímát!

Ha otthona rendelkezik napelemekkel, az egyik legköltséghatékonyabb megoldás az lehet, ha a hűtésre és fűtésre is alkalmas kílmáját rákapcsolja.

2,5 kW-os klíma óránként átlagosan 0,6kW áramot fogyaszt, ha fűtésre használjuk, a hőleadása akár az 5-szöröse is lehet, ami megegyezik a radiátoros rendszer felvett és leadott energiamennyiségével. Hosszútávon ennek hatását nem csak a pénztárcánkban érezhetjük, hanem a környezetünkben is, megújuló energiaforrások használatával ugyanis csökkenthető a károsanyagkibocsátás mértéke.

De nem csak ezért érdemes klímaberendezés vásárlásán elgondolkodni. Már számtalanszor hangsúlyoztuk, de nem lehet elégszer:

– Szűrőik alkalmasak a por, pollenek, allergén anyagok és vírusok kiszűrésére, ami – a berendezés rendszeres tisztítása mellett –, segít egészségünk megőrzésében.

– Fontos kényelmi szempont, hogy wifin keresztül is működtethetőek, ami egyszerűbbé teszi mindennapjainkat.

Klímaberendezés telepítését akár otthonfelújítási támogatás keretein belül is megvalósíthatja, ami szintén egy nagyon kedvező lehetőség

Erről korábbi 2 cikkünkben is írtunk részletesen.

Így igényeljen támogatást, ha klímát szeretne!

A kormány rendelete a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról

 

Felkeltettük érdeklődését? Kérje szakértőink segítségét! Vegye fel velünk a kapcsolatot, és találjuk meg az Ön számára legoptimálisabb módot klímája beszerzésére!


Érdeklődöm

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Óvodában serénykedtünk

Óvodában serénykedtünk

Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy egy vecsési óvodában telepíthettünk klímát a szülők és az óvoda kérésére.    A történetből egy...

Elolvasom
Fűtsön klímával gazdaságosan!

Fűtsön klímával gazdaságosan!

A rezsicsökkentés mérséklése miatt hamarosan számos háztartás szembesül majd megnövekedett fűtésszámlával. A 144 köbméter havi gázfogyasztást...

Elolvasom
Mit kell tudni a H tarifáról?

Mit kell tudni a H tarifáról?

Az energiaválság és a rezsicsökkentés mérséklése sokunkat arra késztet, hogy alternatív energiaforrásokat keressenek költségeik csökkentésére....

Elolvasom
Mikor telepítsünk hőszivattyút?

Mikor telepítsünk hőszivattyút?

Hőszivattyúval otthona fűtéséhez, hűtéséhez és meleg víz ellátásához megújuló energiát használhat, amivel ráadásul hosszútávon pénzt és energiát...

Elolvasom