Kapcsolja klímáját napelemre!

Korunk egyik legégetőbb kérdése a környezetvédelem, a klímakatasztrófa jeleit már a saját bőrünkön is érezhetjük. Emiatt egyre nagyobb szükségünk van otthonunk megfelelő hűtésére, ez viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy a klíma használata nem lehet környezetbarát. Tudta, hogy a legtöbb készülék már napelemmel is összekapcsolható? És azt, hogy az állam 100%-ban támogatja a napelemek telepítését? Ebben a cikkben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

napelem klima budapest

Napelemet állami támogatással ingyen? Itt vannak a részletek!

2021. október 18-án jelent meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium lakossági napelemes és fűtési rendszerek támogatásáról szóló pályázati kiírása, amely értelmében négy ütemben, négy régióban, eltérő támogatási keretekkel, egyhetes csúsztatással lehet majd a pályázatokat beadni napelemes rendszer telepítésére és a fűtési rendszer elektrifikálására hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítésére és az emiatt szükséges nyílászáró cserére.

A pályázat célja, hogy hogy vissza nem térítendő támogatással segítsen azoknak az ingatlantulajdonosoknak, akik szeretnének otthonaikban megújuló energiát hasznosítani, jövedelmük azonban az országos átlagot nem éri el, így önerőből nem képesek a fejlesztések végrehajtására, ezzel elősegítve Magyarország szén-dioxid kibocsátásának csökkentését.

Kinek szól?

 A pályázatot minden olyan magyar adóazonosítóval rendelkező nagykorú ingatlantulajdonos benyújthatja, aki megfelel a jövedelmi előírásnak. Fontos, hogy a beruházást csak a kivitelezői listán szereplő vállalkozásokkal lehet megvalósítani, akikkel a kérelem benyújtása előtt előszerződést kell kötni.

Az első régióban 2021. december 6. – 2022. január 17.  között lehet majd a pályázatokat benyújtani.

További részletek az MVM oldalán olvashat. A pályázati kiírást ITT TALÁLJA MEG.

Ha megvan a napelem, kösse rá a klímát!

Ha otthona rendelkezik napelemekkel, az egyik legköltséghatékonyabb megoldás az lehet, ha a hűtésre és fűtésre is alkalmas kílmáját rákapcsolja.

2,5 kW-os klíma óránként átlagosan 0,6kW áramot fogyaszt, ha fűtésre használjuk, a hőleadása akár az 5-szöröse is lehet, ami megegyezik a radiátoros rendszer felvett és leadott energiamennyiségével. Hosszútávon ennek hatását nem csak a pénztárcánkban érezhetjük, hanem a környezetünkben is, megújuló energiaforrások használatával ugyanis csökkenthető a károsanyagkibocsátás mértéke.

De nem csak ezért érdemes klímaberendezés vásárlásán elgondolkodni. Már számtalanszor hangsúlyoztuk, de nem lehet elégszer:

– Szűrőik alkalmasak a por, pollenek, allergén anyagok és vírusok kiszűrésére, ami – a berendezés rendszeres tisztítása mellett –, segít egészségünk megőrzésében.

– Fontos kényelmi szempont, hogy wifin keresztül is működtethetőek, ami egyszerűbbé teszi mindennapjainkat.

Klímaberendezés telepítését akár otthonfelújítási támogatás keretein belül is megvalósíthatja, ami szintén egy nagyon kedvező lehetőség

Erről korábbi 2 cikkünkben is írtunk részletesen.

Így igényeljen támogatást, ha klímát szeretne!

A kormány rendelete a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról

 

Felkeltettük érdeklődését? Kérje szakértőink segítségét! Vegye fel velünk a kapcsolatot, és találjuk meg az Ön számára legoptimálisabb módot klímája beszerzésére!


Érdeklődöm

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Tájékozott ügyfél

Tájékozott ügyfél

Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek korábban már teljes körű kutatást tartottak a klímaberendezések piacán. Esetleg szimpatizálnak egy márkával, egy...

bővebben