Tudástár

Informálódjon a tudástárban és kapjon választ a klímával kapcsolatos kérdésire!

Tekintse meg gyakran ismételt kérdéseket!

 

Klímát szeretnék. De milyet?
Oldalunkon a kalkulátor segítségével néhány paraméter megadásával tájékozódhat arról, hogy az Ön otthonában, munkahelyére milyen berendezés lenne a legmegfelelőbb. Ugyanakkor ezek tájékoztató jellegű információk. Személyre szabott válasszal kollégáink készséggel segítik Önt.

Mennyibe kerül a felmérés?
Budapest területén egyszeri ingyenes felméréssel állunk szolgálatára.

Milyen költsége van a klímaszerelésnek?
A felmérést követően készítünk Önnek egy személyre szabott árajánlatot. Ebben minden előre látható költség szerepel.

Hol tudom megvásárolni a kiválasztott klímát?
Amennyiben Ön az árajánlat alapján megbíz minket a telepítéssel, abban az esetben nincs további teendője. Kiválasztott berendezését a helyszínre szállítjuk és telepítjük a megbeszéltek alapján.

Minden helyiségbe szükséges klímát szerelni?
Hűtés esetén nem feltétlenül, bár a helyiség megfelelő hőmérséklete csak abban az esetben garantálható. Tapasztalatunk alapján néhány °C eltéréssel több helyiségben is eredményes lehet a hűtés, de ez a lakástól és a berendezés elhelyezkedésétől függ. Fűtésnél azonban a hőérzet miatt javasoljuk a berendezések elhelyezést minden olyan helyiségbe, ahol sokat tartózkodnak és más alternatív fűtés nem jöhet számításba.

Multi vagy SPLIT?
MULTI berendezésről akkor beszélünk, ha egy kültéri egységhez kettő, vagy több beltéri egységet telepítünk. Split klímának nevezzük az egy beltéri, egy kültéri kombinációt. Érdekes lehet, de a SPLIT kivitelezés végösszege jellemzően mindig olcsóbb a MULTInál. Ha nem szeretne a ház falán sormintát látni –  a valljuk be nem túl dizájnos kültérikből -,  akkor mindenképp előnyösebb a MULTI.  Ha a kültéri elhelyezhető olyan falon, amelynél a látvány nem szempont, akkor a SPLIT klímának is lehet előnye. Szakembereink a helyszíni felmérés után felvázolják a lehetőségeket, mely alapján Ön könnyen tud mérlegelni.

Hogyan készüljünk a klímaszerelésre?
Az egyik legfontosabb tényező a lakás elektromos hálózata, mely megfelelő kell, hogy legyen a klíma telepítéséhez. A klímaszerelő nem szerelhet „villanyt”, azaz nem nyúlhat a lakás, a ház elektromos rendszeréhez. Felméréskor, illetve az árajánlatban szerepel, hogy a klíma bekötéséhez megrendelői részről mire lesz szükség. Itt fontos megjegyeznünk, hogy igyekszünk tisztán dolgozni, munkatársaink nem használják állványnak, tárolónak az ön tárgyait, berendezéseit, így nem szükséges kipakolni mindent. Felméréskor mindig átbeszéljük a részleteket.

Hogyan tudom rendezni a költségeket?
A vásárolt berendezésekről, illetve a telepítésről mindig díjbekérőt, vagy számlát állítunk ki. Ennek ellenértékét kiegyenlítheti utalással, illetve készpénzzel. Előleget csak egyedi, vagy nagyobb beruházások, megrendelések esetén kérünk.

Milyen gyarkran szükséges a klímatisztítás?
Hűtő klímák esetében évente egyszer, hűtő-fűtő, illetve fűtésre optimalizált klímák esetén évente kétszer javasolt a klímatisztítás.

Mi az az inverteres klíma?
Kifejezetten energiatakarékosságra fejlesztett készülék, ami jóval kevesebb áramot fogyaszt, mint a hagyományos társai.

Hívhatom önöket klímajavítás miatt is?
Természetesen bármilyen segítséget megkap tőlünk. Klímájának szervizét és karbantartását is elvégezzük.