Klímatisztítás

A klímatisztítás és klímakarbantartás kiemelkedő helyen a Hegyi Klíma palettáján

Klímatisztítás és klímakarbantartás

A rendszeres klímatisztítás fontosságáról

 

A rendszeres klímatisztítás, vagy a vele együtt járó klímakarbantartás fontos minden használatban lévő klíma esetén, típustól és márkától függetlenül.  Cégünk nem csupán az értékesítés és a klímatelepítés területén áll az ügyfelek rendelkezésére, hanem nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy megbízható és az egészségnek megfelelő állapotú klíma teljesítsen remek szolgálatot minél hosszabb távon. A klímatisztítás és klímakarbantartás megoldása napi feladataink közé sorolható. Ennek fontosságát pedig nem győzzük eléggé hangsúlyozni.

 

Hiszen egy klímaberendezést az ember nem egy-két évre vásárol. Szeretné minél tovább élvezni, akár hűtő vagy fűtő tulajdonságát. A rendszeres klímatisztítás nagyban hozzájárul a készülék élettartamához, megbízható használatához, valamint hatékony működéséhez. Nem beszélve arról, hogy így élhetünk a – kiterjesztett – garancia érvényességével.

Hogyan történik a klímatisztítás?

 

A Hegyi Klíma csapata egy előre egyeztetett időpontban érkezik Önhöz, minden szükséges eszközzel, tisztítószerrel és felszereléssel, ami a klímatisztítás szempontjából elengedhetetlen.

 

Feltérképezzük az összes egységet. Mivel a klímák kültéri és beltéri egységből állnak, így fontos mindkettőre figyelmet fordítani. Nem elég csupán a beltéri egységre koncentrálni. Tisztítást igényel a kültéri is, hiszen  bordázott csőrendszerén nagy mennyiségű levegő és por áramlik keresztül. Nem is beszélve a falevélről, szöszről, állatszőrről, madártollról, egyéb lerakódásról. Így már bizonyára Ön is átlátja, hogy a klímatisztítás a kültéri egység esetében sem elhanyagolható, hiszen a szennyeződés a kompresszort terheli, ez pedig kihatással van az élettartamra, csak úgy, mint az áramfelvételre, ebből kifolyólag a hatásfokra.

A kültéri egység tiszítása és karbantartása után a beltéri egység következik, ami a közhiedelemmel ellentétben nem csupán egy penészölő anyag befújásával egyenlő. Hiszen egy alapos klímatisztítás során a klíma legeldugottabb szegleteit is igyekszünk elérni. Az ott lerakódott port, szennyeződést és penésztelepeket pedig felszámolni. A beltéri egységet egészségügyi okokból és  a hatásfok megtartás céljából is érdemes alaposan kitisztítani.

A hatásfok csökkenéséről az előzőekben írtunk. Viszont az egészségügyi vonatkozás megemlítése, bővebb kifejtése nagy hangsúlyt érdemel.

Fűtésre használt klímák esetén a fűtési szezon alatt a klíma igencsak nagy mennyiségű, a levegőben megtalálható szennyeződést szív magába. Hűtés közben a működés során kicsapódó nedvességen a szennyeződés megtapad, majd kialakulhatnak penész-, illetve gombatelepek. Elszaporodhatnak baktériumok. A készülék bekapcsolásakor ezek a helyiség levegőjébe jutva bekerülnek a szemünkbe, orrunkba, tüdőnkbe. Ez pedig egyes légúti betegségek kialakulásához is vezethet. Itt érdemes megemlítenünk a legionella-fertőzést, mely egy olyan kórokozó, ami vízben megél és inhalálással fertőz. Egy nem megfelelően fertőtlenített klímából, vagy vízgőzből (pl. jakuzzi esetén) kerülhet a szervezetünkbe. A legionella baktérium magas lázat, fejfájást, illetve tüdőgyulladást is okozhat. Aggodalomra viszont semmi ok, hiszen szakembereink a teljes körű klímatisztítás során minden egyes alkatrészt áttisztítanak és fertőtlenítenek. A gondos és precíz munkavégzés ebben a folyamatban is elengedhetetlen.

Klímatisztítás témakörében érdemes megemlíteni a kondenzvíz tálca áttakarítását is, amiben szintén elszaporodhatnak a baktériumok, gombák.

 

A klímatisztítás erősen összefonódik a karbantartási folyamattal. Karbantartás során az alábbifeladatokat végezzük el:

  • klímatartó konzolok csavarjainak ellenőrzése
  • rézcsövek és  csatlakozásaik ellenőrzése
  • cseppvízszivattyú ellenőrzése
  • rezgéscsillapító gumibak ellenőrzése (szükség esetén cseréje)
  • elektromos csatlakozások utánhúzása
  • szűrők tisztítása
  • nyomásellenőrzés

A karbantartást kollégáink dokumentálják.

A Hegyi Klíma a klímatisztítás és a karbantartás mellett a klímaértékesítés és a klímaszerelés területén is az Ön partnere a klímapiacon

Minőségi, megfelelő ár-érték arányú klímák forgalmazásával, telepítésével és karbantartásával állunk rendelkezésére a klímatisztítás területén túl. A folyamatosan bővülő klímaválasztékkal rendelkezünk és csak megbízható gyártók klímakészülékeit forgalmazzuk.

Budapest területén belül a felmérés ingyenes!

A felmérés alkalmával az Ön igényeihez igazodva, otthonának, irodájának, nyaralójának paraméterei alapján ajánlunk termékeket, melyek telepítését követően bemutatjuk azok használatát applikáció, vagy távirányító segítségével. A betanítást követően után pedig bármilyen karbantartási, vagy tisztítási munka esetén állunk szolgálatára.

A Hegyi Klíma csapata  lelkiismeretesen áll ügyfelei szolgálatára, hogy a választott klímaberendezés hosszú távon szolgálja Önöket akár nyári hűtésről, vagy téli fűtésről legyen szó. Lévén a személyes jelenlét elengedhetetlen, a jelenlegi helyzetben minden szükséges óvintézkedést betartunk (maszk, védőkesztyű, cipővédő) az Ön és kollégáink biztonsága és egészsége érdekében.

Kérjen időpontot!

Minden esetben a rugalmas munkavégzés érdekében, javasoljuk, kérjen időpontot a klímatisztításra!