Mikor telepítsünk hőszivattyút?

Hőszivattyúval otthona fűtéséhez, hűtéséhez és meleg víz ellátásához megújuló energiát használhat, amivel ráadásul hosszútávon pénzt és energiát takaríthat meg.

Milyen előnyei vannak, és mikor érdemes telepíteni?

Kinek ajánljuk és kinek nem? Cikkünkből kiderül!

Mi a hőszivattyú és mik az előnyei?

A hőszivattyú egy olyan komplex rendszer, ami:

 • hűtésre,
 • fűtésre
 • és meleg víz előállítására használható.

Működéshez nagyjából kétharmad részben a környezetéből kinyert energiát, egyharmad részben villamos áramot használ, az eszköz azonban napelemre és szélkerékre is csatlakoztatható, akár teljesen környezetbarát megoldás lehet.

 

A rendszer telepítése és használata

 • gazdaságos,
 • biztonságos
 • és környezetbarát megoldás, és a működéséhez nem szükséges gázkémény, gázkazán, gázbekötés, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben nagy előny lehet.

További gazdasági érv mellette, a rezsielszámolásnál geo- vagy H-tarifát is igénybe vehetünk, ami a cikk megírásának pillanatában az egyik legolcsóbb megoldás Magyarországon.

 

Kinek ajánljuk a hőszivattyút?

A hőszivattyú valóban gazdaságos megoldás, a belefektetett több millió forintos összeg viszont csak akkor térül meg, ha a rendszert a megfelelő eszközökkel (puffertartály, háztartási meleg víz tartály stb.) telepítjük. Ezt a leginkább új ház építése, vagy a teljes fűtési rendszer korszerűsítése esetén lehet megtenni, mert például, ha nem fal-, padló- vagy mennyezeti fűtéssel, hanem radiátorral képzeljük el a használatát, sokat veszíthet a hatásfokából. Régi családi házba, ahol a fűtésrendszer radiátoros, bármennyire is szeretné az ügyfél, sajnos nem éri meg. Viszont olyan házban, ahol a fűtésrendszer alacsony hőfokos üzemelésre van tervezve, vagy Fan Coil látja el a hűtést-fűtést,
jó megoldás lehet a hőszivattyú telepítése, továbbá olyan házakba, amelyeket most építenek.

 

Tervezés hőszivattyú telepítés előtt

Telepítése előtt minden esetben kérje szakember véleményét, aki segít megtervezni a rendszert, és alternatívákat ajánl, ha a rendszer az Ön otthonában nem lenne optimális megoldás. Ellenkező esetben könnyen előfordulhat, hogy a rendszert csak részletesen tudja majd használni (például kizárólag fűtésre) így a befektetése nem tud majd megtérülni a számláin. Senkinek sem javasoljuk, hogy terveztetés nélkül vásároljon hőszivattyút, mert egy rosszul megválasztott berendezés mindig bosszúság tárgya lesz, amelynek nem csak a bekerülési értéke magas, hanem ilyen esetben az üzemeltetése is drága. Egy hőszivattyú, legyen bármilyen akcióban, konstrukcióban mire telepítésre kerül minden szükséges kiegészítővel, tervezéssel együtt tetemes összegre rúg, mely akár elérheti a  4.5 – 5 millió forintot.

 

Az általunk forgalmazott és közkedvelt hőszivattyúk a teljesség igénye nélkül

 • Panasonic
 • LG
 • Immergas
 • Cascade
 • GREE
 • Daikin

 

További kérdése van? Szeretné megtalálni a tökéletes hőszivattyút otthonába? Keressen minket bizalommal!

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Tippek és trükkök a hűvös és fenntartható nyárért. Kedves, tudatos vásárlótárs! 👋 Készen állsz arra, hogy legyőzd a hőséget és cool maradj idén...

bővebben
Tájékozott ügyfél

Tájékozott ügyfél

Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek korábban már teljes körű kutatást tartottak a klímaberendezések piacán. Esetleg szimpatizálnak egy márkával, egy...

bővebben