A kormány rendelete a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról

2021. január 1-jén lépett hatályba a kormányrendelet miszerint a családok pályázhatnak egy vissza nem térítendő támogatásra, ha felújítanák otthonukat. A támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 000 000 forint.

Azok a családok, akiknél felmerül otthonuk fűtés- és hűtésrendszerének felújítása, korszerűsítése, ne habozzanak! A támogatás felhasználható klímaberendezések beépítésére, cseréjére, fűtési rendszer kialakítására és korszerűsítésére is

Otthonfelújítási támogatás klímára, akár már most

A klímaberendezésekről mindenkinek először a nyári hűtés jut eszébe és felmerülhet a kérdés, hogy ez télen miért is lehet érdekes… Az otthon melegét biztosíthatja a fűtésre is optimalizált klímaberendezés is, mely télire igazán kényelmes megoldás.

Ezek a klímakészülékek számos előnnyel rendelkeznek. Többek közt szűrik a levegőt, párátlanítanak, és wifin keresztül működtethetőek. Egy csapásra megoldhatják a téli fűtést és a nyári hűtést, mert ez ilyen egyszerű! Ha pedig a költségekre gondolunk, akkor a fenntartásuk azonos a fatüzelésű fűtéssel. Ugyanakkor napelemmel összekapcsolhatóak, így aztán még költséghatékonyabbak, a hagyományos gázkazán kényelmét pedig tökéletesen nyújtják.

Nem kell időt töltenie a fűtési rendszer költséges megtervezésével, mivel mi könnyen és gyorsan felszereljük otthonába vagy akár nyaralójába az Önnek legmegfelelőbb klímaberendezést.

Felmerülhet a kérdés a fűtésre optimalizált klímák áramigényéről is

Egy 2,5 kW-os klíma óránként átlagosan 0,6kW áramot fogyaszt, de a hőleadása akár az 5-szöröse is lehet (A++++). Viszonyítás képpen például egy hagyományos radiátoros rendszernél a felvett és a leadott energia megegyezik.

Remélhetőleg felkeltettük érdeklődését! Így térjünk is át arra, hogy milyen feltételekkel pályázhat a lakásfelújítási támogatásra:


▫ Házaspárok és élettársak mellett egyszülős családok és különélők, elváltak is élhetnek a lehetőséggel,

▫ Legalább egy háztartásban együtt élő gyermek szükséges a támogatáshoz. Ebbe a legalább 12 hetes magzatok és a nagykorúvá vált, a 25. életévüket még be nem töltött azonos háztartásban élő gyermekek is beleszámítanak.

Használja ki ezt a lehetőséget és keressen meg minket!

További információkat a Magyar Államkincstár, a Magyar Közlöny oldalán, vagy a Portfolio cikkben is olvashat.