Így igényeljen támogatást, ha klímát szeretne!

2021.10.27

Így igényeljen támogatást, ha klímát szeretne!

 

A támogatás klímaberendezés telepítésére is igénybe vehető, ezért összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

 

Klímatelepítés állami támogatással

2021. januárjától érhető el az Otthonfelújítási támogatás az otthonteremtési program keretében. Az állam a felújítási költségek felével, legfeljebb 3 millió forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a legalább egy gyermeket nevelő családok számára otthonuk felújítására.

Igénylés a klímatelepítési munkák befejezése után

Fontos leszögezni, hogy a támogatást a felújítási munkálatok befejezését követően igényelhetjük, a munkálatokat ugyanis számlákkal kell igazolnunk. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy az anyagköltség 50%-a és a munkadíj 50%-a számoltatható el, amely együttes összege nem haladhatja meg a 3 millió forintot. A szükséges dokumentumok listája ITT ÉRHETŐ EL, amelyeket a Magyar Államkincstár részére elektronikus úton Ügyfélkapun keresztül, vagy személyesen bármely kormányablakon keresztül juttathatunk el. A Kincstár a beérkezett kérelmeket 60 napon belül bírálja el. Az igénylést 2022. december 31-ig küldhetjük be.

A legfontosabb feltételek, ha támogatással szeretné az új klímáját

A támogatást olyan családok vehetik igénybe, akik a háztartásban legalább egy 25 év alatti vér szerinti vagy örökbefogadott gyermeket nevelnek. Fontos továbbá, hogy csak olyan magyar állampolgárok élhetnek a lehetőséggel, akik érvényes társadalombiztosítással rendelkeznek és nincsen adóhatóságnál nyilvántartott köztartozásuk. A költségeket csak olyan magyarországi lakcímmel rendelkező lakásra, házra, tanyára vagy birtokközpontra számoltathatjuk el, amelynek legalább az 50%-a az igénylő és/vagy kiskorú gyermeke tulajdonában áll, és legalább egy éve állandó lakhelyként szerepel a lakcímkártyán.

További részleteket ITT OLVASHAT.

Támogatással szereltetné be klímáját? Keressen minket, egyeztessük a részleteket


Érdeklődöm

inverteres klima
house-2567680_1920
Hegyi Klima - Budapesti Klima
otthonfelujitasi tamogatas - cascade klima hegyi klima budapest
a latvany is fontos- klimaszereles budapest

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Honnan tudhatja, hogy ideje klímát cserélni?

Honnan tudhatja, hogy ideje klímát cserélni?

A klíma számtalan módon teszi könnyebbé az életünket. Segít lehűteni és befűteni a lakásunkat, és a levegőt is kitisztítja.

Megfelelő karbantartással az eszköz hosszú évekig jó szolgálatot tehet nekünk, de néha a kellő gondoskodás ellenére is szükség lehet a berendezés cseréjére.

bővebben
Klímahasználat kisbaba mellett

Klímahasználat kisbaba mellett

Használjon klímát biztonsággal kisbaba mellett is!   A nyári melegben rengeteget javíthat a komfortérzetünkön a klíma használata, de sokan tartanakattól, hogy a berendezést csecsemők és kisgyerekek jelenlétében is bekapcsolják. A klíma a kicsikszámára is előnyös...

bővebben
Irodai klímatelepítés

Irodai klímatelepítés

Klíma az irodába Egyre inkább emelkedik a napi középhőmérséklet. Egyre inkább azt vesszük észre, hogy a hőség miatt munkakedvünk és aktivitásunk csökken. Nem véletlen! Sokan már az éjszakát sem tudják átaludni a meleg falak között, így nem csoda, ha fáradtan érkeznek...

bővebben