Van rá szabályozás is! Nem csöpöghet a nyakunkba! -helyes klímatelepítés

Emeletes házak árnyékában Ön is sietősen szedi a lábát, nehogy a nyakába landoljon a klímából csepegő kondenzvíz?

Végre van rendelet arra, hogy tilos közterületre kivezetni a cseppvizet!

Van rá szabályozás is! Nem csöpöghet a nyakunkba!

Rendeletben szabályozzák

,,A cseppvizet szigorúan tilos közterületre (utcára, járdára) kivezetni, ezt az önkormányzatok helyi rendeletben szabályozzák. Nem lenne szabad a járókelők fejére csöpögtetni a klímát, ám az önkormányzatoknál általában nincs kapacitás a szabálytalan felszerelések ellenőrzésére.” – Írja a napi.hu. Mivel azonban a kondenzvíz helytelen elvezetése egyre gyakoribb probléma, valószínűleg hamarosan megindulnak az ellenőrzések.

A beltéri egységben lévő hőcserélőn működés közben a levegő páratartalma kicsapódik. A cseppvíz a csepptálcában gyűlik össze, melyeket az épületen kívülre kell elvezetni. Ennek az elvezetésnek pedig meg kell felelni a hatályos rendeleteknek, úgy mint például annak, hogy tilos közvetlenül közterületre engedni. A klímaberendezés helyének tervezésekor több tényezőt is bele kell kalkulálnunk, mivel nem csupán a jogszabálynak, de a klíma megfelelő működésének is meg kell felelni.

Klímahasználat során a kicsapódó pára cseppvíz formájában gyűlik össze, aminek maradéktalanul távoznia kell a készülékből, már csak azért is, mert a pangó víz táptalaja a penészgombáknak, baktériumoknak, mikroorganizmusoknak, melyek közül egyik legismertebb a legionella.

Szakszerű megoldás

Klímatelepítés során mi a Hegyi Klímánál a kondenzvíz elvezetést megfelelő, szakszerű módon oldjuk meg. Így Önre biztosan nem fognak csúnyán nézni szomszédai és a büntetéstől sem kell tartania.

Felmérésünk Budapest területén belül ingyenes! Kérjen időpontot még a szezon előtt!


Szeretnék mielőbb időpontot ingyenes felmérésre!

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Tippek és trükkök a hűvös és fenntartható nyárért. Kedves, tudatos vásárlótárs! 👋 Készen állsz arra, hogy legyőzd a hőséget és cool maradj idén...

bővebben
Tájékozott ügyfél

Tájékozott ügyfél

Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek korábban már teljes körű kutatást tartottak a klímaberendezések piacán. Esetleg szimpatizálnak egy márkával, egy...

bővebben