Otthonfelújítási támogatás klímára – Nem érdemes kihagyni!

2021. január 1-jén lépett hatályba a kormányrendelet miszerint a családok pályázhatnak egy vissza nem térítendő támogatásra, ha felújítanák otthonukat. A támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 000 000 forint.

Azok a családok, akiknél felmerül otthonuk fűtés- és hűtésrendszerének felújítása, korszerűsítése, ne habozzanak! A támogatás felhasználható klímaberendezések beépítésére, cseréjére, fűtési rendszer kialakítására és korszerűsítésére is.

Otthonfelújítási támogatás klímára, akár már most

 

A klímaberendezésekről mindenkinek először a nyári hűtés jut eszébe és felmerülhet a kérdés, hogy ez télen miért is lehet érdekes… Az otthon melegét biztosíthatja a fűtésre is optimalizált klímaberendezés is, mely télire igazán kényelmes megoldás.

Ezek a klímakészülékek számos előnnyel rendelkeznek. Többek közt szűrik a levegőt, párátlanítanak, és wifin keresztül működtethetőek. Egy csapásra megoldhatják a téli fűtést és a nyári hűtést, mert ez ilyen egyszerű! Ha pedig a költségekre gondolunk, akkor a fenntartásuk azonos a fatüzelésű fűtéssel. Ugyanakkor napelemmel összekapcsolhatóak, így aztán még költséghatékonyabbak, a hagyományos gázkazán kényelmét pedig tökéletesen nyújtják.

Nem kell időt töltenie a fűtési rendszer költséges megtervezésével, mivel mi könnyen és gyorsan felszereljük otthonába vagy akár nyaralójába az Önnek legmegfelelőbb klímaberendezést.

 

Felmerülhet a kérdés a fűtésre optimalizált klímák áramigényéről is

Egy 2,5 kW-os klíma óránként átlagosan 0,6kW áramot fogyaszt, de a hőleadása akár az 5-szöröse is lehet (A++++). Viszonyítás képpen például egy hagyományos radiátoros rendszernél a felvett és a leadott energia megegyezik.

 

Remélhetőleg felkeltettük érdeklődését! Így térjünk is át arra, hogy milyen feltételekkel pályázhat a lakásfelújítási támogatásra:

  • Házaspárok és élettársak mellett egyszülős családok és különélők, elváltak is élhetnek a lehetőséggel,
  • Legalább egy háztartásban együtt élő gyermek szükséges a támogatáshoz. Ebbe a legalább 12 hetes magzatok és a nagykorúvá vált, a 25. életévüket még be nem töltött azonos háztartásban élő gyermekek is beleszámítanak.
Használja ki ezt a lehetőséget és kérjen ingyenes felmérést!

További információkat a Magyar Államkincstár, a Magyar Közlöny oldalán, vagy a Portfolio cikkben is olvashat.

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Óvodában serénykedtünk

Óvodában serénykedtünk

Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy egy vecsési óvodában telepíthettünk klímát a szülők és az óvoda kérésére.    A történetből egy...

Elolvasom
Fűtsön klímával gazdaságosan!

Fűtsön klímával gazdaságosan!

A rezsicsökkentés mérséklése miatt hamarosan számos háztartás szembesül majd megnövekedett fűtésszámlával. A 144 köbméter havi gázfogyasztást...

Elolvasom
Mit kell tudni a H tarifáról?

Mit kell tudni a H tarifáról?

Az energiaválság és a rezsicsökkentés mérséklése sokunkat arra késztet, hogy alternatív energiaforrásokat keressenek költségeik csökkentésére....

Elolvasom
Mikor telepítsünk hőszivattyút?

Mikor telepítsünk hőszivattyút?

Hőszivattyúval otthona fűtéséhez, hűtéséhez és meleg víz ellátásához megújuló energiát használhat, amivel ráadásul hosszútávon pénzt és energiát...

Elolvasom