Miért érdemes szakemberre bízni a klíma karbantartását?

Gyakran hívnak minket olyan berendezések karbantartásához, amelyet már a „szomszéd” kitakarított. Vannak „bevált” pl.: Domestoszos tippek a drága klímatisztító helyett. Ezek a házi praktikák előbb- utóbb megbosszulják magukatAz ilyen karbantartás garanciavesztéssel is járhat!

Domestos lemarja a bevonatokat!

Gyakran hívnak minket olyan berendezések karbantartásához, amelyet már a „szomszéd” kitakarított. Vannak „bevált” pl.: Domestoszos tippek a drága klímatisztító helyett. Ezek a házi praktikák előbb- utóbb megbosszulják magukat. Ön sok pénzt fizetett egy klímáért, amelynek beltéri egységét különböző baktérium-, allergénölő stb. bevonattal látnak el gyárilag. A házi praktikákkal ezen bevonatokat távolítják el először. A különböző vegyszerek károsíthatják a hőcserélők csöveit is, amelyek porózussá válhatnak és így lassan elszivárog a hűtőközeg. Ennek javítása nem olcsó.

 

A klíma karbantartása nem a szűrők kimosásából áll!!

Szakszerű karbantartás esetén a szűrők mellett a hőcserélőket, a ventilátort (mókuskereket), a beltéri burkolatát (belül is) illik letakarítani. A mókuskerék szennyezettsége nem csak az Ön egészségére káros, hanem jelentősen csökkentheti a berendezés hibamentes működését. Ellenőrizni szükséges a hűtőközeg mennyiségét, valamint az elektromos csatlakozásokat is. 

Karbantartásnál gyakran mostoha gyerekként kezelik a kültéri egységet. Ennek tisztasága jelentősen befolyásolhatja a hűtés, illetve a fűtés hatásfokát. 

Nem elég lelocsolni a kültérit és még rosszabb ötlet nézni, hogy a locsolóval milyen szépen pörög a ventilátor lapátja. Ilyenkor a kültérit könnyen tönkre is tudja tenni!!!

 

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Elhanyagolt klímakarbantartás

Elhanyagolt klímakarbantartás

Többektől hallottuk, hogy inkább elkerülik az - évente általában kétszer javasolt - klíma karbantartást és megspórolják az árát, mert felesleges...

Elolvasom
Óvodában serénykedtünk

Óvodában serénykedtünk

Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy egy vecsési óvodában telepíthettünk klímát a szülők és az óvoda kérésére.    A történetből egy...

Elolvasom