Klímahasználat kisbaba mellett

Szabad klímát használni kisbaba mellett?
Sok szülő teszi fel magában a kérdést: ,,Vajon tényleg biztonságos a klíma használata a pici baba mellett?” Egy újszülött még nem képes olyan mértékben szabályozni a saját hőháztartását, mint egy felnőtt, ezért sokkal jobban rá van utalva a környezetére.

Ha például a szoba, amiben tartózkodik, párás, levegőtlen vagy meleg, sokkal nyugtalanabbul alszik, gyakrabban felsír, és a tarkója is felforrósodik. A meleg a csecsemők idegrendszerére is ugyanúgy hat, ezért különösen fontos, hogy ők is megfelelő hőmérsékletű közegben töltsék napjaikat.

Néhány dologra azonban sokkal fokozottabban kell figyelnünk, ha csecsemő mellett klímát használunk!

1. Ne legyen túl nagy a hőmérséklet-különbség a kinti és a benti levegő között! Ez a felnőtt szervezetre is veszélyes lehet, a csecsemők azonban a testük lassabb hőszabályozása miatt sokkal fogékonyabbak az ebből fakadó betegségekre. Az ideális hőmérséklet-különbség 5-7 Celsius fok.

2. Még fontosabb a klíma rendszeres, szakszerű tisztítása! Erre nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, a klímában ugyanis a por mellett számos baktérium, gomba és penész is megtelepedhet. Ez a felnőtt szervezet számára is veszélyes lehet, a csecsemőknek azonban gyengébb az immunrendszere, így még jobban kell figyelni az eszköz megfelelő tisztítására és fertőtlenítésére, hogy elkerüljék a betegségeket.

3. Amennyiben a berendezése alkalmas erre, állítsa be előre a kívánt hőmérsékletet. Ha ez nem lehetséges, a klímát bekapcsolás után ne irányítsa közvetlenül emberre (sem csecsemőre, sem felnőttre)! A klimatizált helyiségben a csecsemőt öltöztesse hosszú ujjú ruhába, zokniba. Számos – általunk is forgalmazott – készülék rendelkezik  ,huzatmentes” fejlesztéssel, ami egyenletesen oszlatja szét a levegőt a helyiségben, a kellemetlen hideg szellő érzete nélkül.

4. A klíma miatt a levegő kissé kiszárad, amire a kisbabák fokozottan érzékenyek. Klíma használata mellett érdemes különleges figyelmet fordítani a kicsik megfelelő bőrápolására!

Kellő odafigyelés és szakszerű karbantartás mellett tehát kisbabával is pontosan ugyanúgy élvezhetjük a klíma előnyeit, mint korábban.

Tekintse meg az általunk forgalmazott piacvezető márkákat ezen a linken!

Az ingyenes helyszíni felmérés alkalmával, engedje meg, hogy mi a legmegfelelőbb készülék típust ajánljuk Önnek és családjának!


Klímát szeretnék!

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Tippek és trükkök a hűvös és fenntartható nyárért. Kedves, tudatos vásárlótárs! 👋 Készen állsz arra, hogy legyőzd a hőséget és cool maradj idén...

bővebben
Tájékozott ügyfél

Tájékozott ügyfél

Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek korábban már teljes körű kutatást tartottak a klímaberendezések piacán. Esetleg szimpatizálnak egy márkával, egy...

bővebben