Klíma előcsövezés

Új ház építésekor, esetleg nagyobb átalakítások alkalmával ajánlott a klíma előcsövezésére is gondolni, még akkor is, ha egyenlőre nem tervezünk klímaberendezést telepíttetni.

Klíma előcsövezése

A klíma csöveket érdemes az épület szerkezetkész állapotában elhelyeztetni. Így a későbbiekben az előre kiépített rendszerre már könnyen, bontás nélkül is telepíthető a beltéri és kültéri egység.

Építkezés és a klímatelepítés

A dráguló árak rányomják a bélyeget az építkezések költségvetéseire. Egyes területeken a nagykerek szinte napi árakkal dolgoznak, hiszen az adott ár nem tartható hetekig, hónapokig. Így nehéz megjósolni az építkezés összköltségét. Sokszor pedig a sorban az utolsó munkálatok váratnak magukra, vagy lesznek elhalasztva. Ilyen például a klímaberendezés telepítése. Ugyanakkor mindenképp érdemes az előcsövezést elvégeztetni az épület még szerkezetkész állapotában, hiszen a későbbiekben, mikor már lehetőség van a beltéri és kültéri végleges telepítésére, nem szükséges az csatornázás, vagy a bontással járó vésés. Ezzel jelentős bosszúságtól mentjük meg magunkat, mikor összegyűjt a teljes összeg a klímára.

Klímatelepítés előtti tervezés

Megismerve a ház alaprajzát, a falak pontos elhelyezkedését és a helységek funkcióit javaslatot teszünk a kültéri és beltéri egységek elhelyezkedésére, majd megtervezzük, hogy hol fognak a csövek haladni. A legfontosabb, hogy a falakon futó csővezetékek láthatatlanok, a későbbi vakolás és festés szempontjából esztétikailag kifogásolhatatlanok legyenek. Mivel csak magas minőségű csövekkel és vezetékekkel dolgozunk ezek időtállóak.

A klíma előcsövezését bárki elvégezheti?

Nem. A klímatelepítést, csak úgy, mint a klíma előcsövezését Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által kiállított engedéllyel rendelkező klímaszerelő végezheti el. Így a villanyszerelő, vagy más építkezésen dolgozó szakember nem csövezhet elő, hacsak nem rendelkezik a korábban említett engedéllyel. Cégünk szakemberei mind regisztrált, szakképzett klímaszerelők. Fontos azonban megjegyeznünk, hogy ajánlott az előcsövezést azzal a klímás céggel végeztetni, akit a későbbiekben a beltéri és a kültéri berendezés telepítésével is megbízunk.

Nagyon jól tudjuk, hogy építkezéskor a munkálatok összekoordinálása nem egyszerű feladat! Így tapasztalt cégként ajánljuk magunkat, hogy minél rugalmasabb és zökkenőmentesebb legyen az Ön építkezése is!

Budapesten és környékén építkezik?

Kérjen árajánlatot előcsövezésre!


Kérek árajánlatot előcsövezésre!

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Tájékozott ügyfél

Tájékozott ügyfél

Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek korábban már teljes körű kutatást tartottak a klímaberendezések piacán. Esetleg szimpatizálnak egy márkával, egy...

bővebben