Honnan tudhatja, hogy ideje klímát cserélni?

A klíma számtalan módon teszi könnyebbé az életünket. Segít lehűteni és befűteni a lakásunkat, és a levegőt is kitisztítja.

Megfelelő karbantartással az eszköz hosszú évekig jó szolgálatot tehet nekünk, de néha a kellő gondoskodás ellenére is szükség lehet a berendezés cseréjére.

Ideje klímát cseréltetni?

A nyári kánikulában a klíma rengeteget javít a közérzetünkön. Mindenki jól ismeri az érzést, amikor a forró utcáról belép egy klimatizált helyiségbe, és néhány perc alatt felfrissül. A hőségben a klímaberendezéseket  sokkal többet használjuk, így különösen kellemetlen, ha meghibásodnak, esetleg tönkremennek.

Gyakori problémák cserére szoruló klímák használata közben

Ha azt tapasztalja, hogy:
– a klíma légáramlása gyenge,
– szokatlan hangokat ad ki,
– a rendszer ki-be kapcsol,
– a kívánt hőmérsékletet nem éri el vagy nem tartja meg, stb,
az egy jel lehet arra, hogy vagy komolyabb karbantartás szükséges, alkatrészcserével – feltéve, ha még beszerezhető-, vagy komplett csere lehet a megoldás.

Szintén érdemes lehet elgondolkodni a cserén, ha a villanyszámla szokatlanul megemelkedik, vagy, ha a rendszeres karbantartás ellenére gyakran kell szerelőt hívni valamilyen meghibásodás miatt. A 10 évnél idősebb klímák cseréjét is érdemes átgondolni. A technológiák fejlődésének köszönhetően a mai, korszerű berendezések már lényegesen kevesebb energiát fogyasztanak, és a működésük is sokkal hatékonyabb. Klímaszerelőink alaposan felmérik eszközei teljesítményét, és mindent megtesznek, hogy klímáját minél tovább használhassa. Ha pedig elérkezett az idő az eszközcserére, készséggel válaszolnak minden kérdésére.

Keressen minket bizalommal!

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Tippek és trükkök a hűvös és fenntartható nyárért. Kedves, tudatos vásárlótárs! 👋 Készen állsz arra, hogy legyőzd a hőséget és cool maradj idén...

bővebben
Tájékozott ügyfél

Tájékozott ügyfél

Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek korábban már teljes körű kutatást tartottak a klímaberendezések piacán. Esetleg szimpatizálnak egy márkával, egy...

bővebben