Tudta? Az inverteres klímát nem szükséges kikapcsolni, ha elmegy otthonról!

 

Az INVERTERES klíma hatalmas előnye, hogy jóval kevesebb áramot fogyaszt, mint elődei. Működésének lényege, hogy a hűtő kompresszor fordulatszámát a hőmérséklet elváráshoz igazítja.

 


Tudta? A mai modern inverteres klímákat nem szükséges kikapcsolni, ha elmegy otthonról!

Valóban nem szükséges kapcsolgatni

A mai modern inverteres klímát nem szükséges kapcsolgatni.  1-2 fok eltérés esetén gazdaságosabban működik, mint akkor, ha hirtelen 5 fokot kell visszahűtenie. Ráadásul lehet távozunk is a lakásból, mire az kellemes hőmérsékletre visszahűl.

Hagyományos klímaberendezés vagy inverteres klíma?

Korábbi, azaz hagyományos klímaberendezés a beállított érték eléréséig 100% erőbedobással indult, majd mindaddig ment, amíg a beállított hőmérsékletet el nem érte, utána pedig leállt. Így a készülék egész nap be- és kikapcsolgatott terhelve a villamos hálózatot egy lökéssel az indításkor. Az inverteres klíma gazdaságos működésének kulcsa a kompresszor, ami szinte folyamatosan működésben van, mindeközben precízen szabályozza a teljesítményt. A kompresszor a beépített hőérzékelőknek köszönhetően, – mikor lassan eléri a kívánt hőmérsékletet-, csökkenti az inverter a kompresszor fordulatszámát, ezáltal lesz költséghatékony az üzemelés.

A megfelelő tájékoztatás

Mivel ügyfeleink nem klímaszakértők, így természetesen minden beüzemelés alkalmával pontosan elmagyarázzuk és bemutatjuk, hogy mi a teendő, a klíma hogy működik, miként tudja módosítani az eredeti beállításokat. Ellátjuk Önt minden hasznos tanáccsal, kérdéseire pedig igyekszünk kimerítően válaszolni.


Érdeklődöm

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Tippek és trükkök a hűvös és fenntartható nyárért. Kedves, tudatos vásárlótárs! 👋 Készen állsz arra, hogy legyőzd a hőséget és cool maradj idén...

bővebben
Tájékozott ügyfél

Tájékozott ügyfél

Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek korábban már teljes körű kutatást tartottak a klímaberendezések piacán. Esetleg szimpatizálnak egy márkával, egy...

bővebben