Így igényeljen támogatást, ha klímát szeretne!

Klímatelepítés állami támogatással

2021. januárjától érhető el az Otthonfelújítási támogatás az otthonteremtési program keretében. Az állam a felújítási költségek felével, legfeljebb 3 millió forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a legalább egy gyermeket nevelő családok számára otthonuk felújítására.

Igénylés a klímatelepítési munkák befejezése után

Fontos leszögezni, hogy a támogatást a felújítási munkálatok befejezését követően igényelhetjük, a munkálatokat ugyanis számlákkal kell igazolnunk. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy az anyagköltség 50%-a és a munkadíj 50%-a számoltatható el, amely együttes összege nem haladhatja meg a 3 millió forintot. A szükséges dokumentumok listája ITT ÉRHETŐ EL, amelyeket a Magyar Államkincstár részére elektronikus úton Ügyfélkapun keresztül, vagy személyesen bármely kormányablakon keresztül juttathatunk el. A Kincstár a beérkezett kérelmeket 60 napon belül bírálja el. Az igénylést 2022. december 31-ig küldhetjük be.

A legfontosabb feltételek, ha támogatással szeretné az új klímáját

A támogatást olyan családok vehetik igénybe, akik a háztartásban legalább egy 25 év alatti vér szerinti vagy örökbefogadott gyermeket nevelnek. Fontos továbbá, hogy csak olyan magyar állampolgárok élhetnek a lehetőséggel, akik érvényes társadalombiztosítással rendelkeznek és nincsen adóhatóságnál nyilvántartott köztartozásuk. A költségeket csak olyan magyarországi lakcímmel rendelkező lakásra, házra, tanyára vagy birtokközpontra számoltathatjuk el, amelynek legalább az 50%-a az igénylő és/vagy kiskorú gyermeke tulajdonában áll, és legalább egy éve állandó lakhelyként szerepel a lakcímkártyán.

További részleteket ITT OLVASHAT.

Támogatással szereltetné be klímáját? Keressen minket, egyeztessük a részleteket


Érdeklődöm

inverteres klima
house-2567680_1920
Hegyi Klima - Budapesti Klima
otthonfelujitasi tamogatas - cascade klima hegyi klima budapest
a latvany is fontos- klimaszereles budapest

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Tippek és trükkök a hűvös és fenntartható nyárért. Kedves, tudatos vásárlótárs! 👋 Készen állsz arra, hogy legyőzd a hőséget és cool maradj idén...

bővebben
Tájékozott ügyfél

Tájékozott ügyfél

Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek korábban már teljes körű kutatást tartottak a klímaberendezések piacán. Esetleg szimpatizálnak egy márkával, egy...

bővebben