Fűtsön klímával gazdaságosan!

A rezsicsökkentés mérséklése miatt hamarosan számos háztartás szembesül majd megnövekedett fűtésszámlával.

A 144 köbméter havi gázfogyasztást meghaladó háztartások, valamint az intézmények, cégek számára is komoly megterhelés lehet a rezsiköltségek kifizetése, így érdemes lehet elgondolkodni az alternatív fűtési eszközök használatán.

A klíma erre remek eszköz lehet, ami a helyiségek nyári és téli hőszabályozását is tökéletesen elvégzi.

Hogyan lehet gazdaságos egy fűtésre optimalizált klíma?

Számos cikkben írtunk már a klímák előnyeiről, de talán akkor értjük meg őket igazán, ha a pénztárcánkban is érezzük a hatását. A fűtésre optimalizált klíma fogyasztása gazdaságosabb, ráadásul H tarifa is igényelhető a 3 COP felett teljesítő split berendezésekre, amellyel sokkal gazdaságosabb áron juthatunk áramhoz. Mi is az a COP? ,,Coefficience of performance”, vagyis egy hatékonysági mutató megmutatja, hogy a berendezés a felvett energiából mekkora hőenergia leadására képes.

 

Különbség a kifejezetten fűtésre kialakított klímaberendezések és a hagyományos társaik között

Fűtésre a hagyományos klímák is képesek, azonban nem hosszútávon, ugyanis ahogy hűl a kinti hőmérséklet, úgy csökken az eszköz hatásfoka. A kifejezetten fűtésre kialakított klímaberendezések működése azonban a hőszivattyú elvén alapul, amelyek akár:

  • -20 Celsius fokig képesek teljesítménycsökkenés nélkül működni.
  • Lényegesen hatékonyabbak a gázfűtéses rendszereknél.
  • Ráadásul a baktériumokat és a párát is kiszűrik a levegőből.
  • További előny, hogy napelemes rendszerhez is csatlakoztathatóak, így, ha hosszútávon független fűtési rendszert szeretnénk, ez egy kiváló alternatíva lehet.
  • A téli időszakban gyakori szén-monoxid mérgezéstől, és esetleges robbanásveszélytől sem kell tartanunk.

Klíma használatával ráadásul gyorsabban felfűthetjük a tereket, és kisebb a hőingás, ami szintén fontos energiatakarékossági szempont.

 

Klíma, mint több funckiós, több évszakos jó befektetés

A klímaberendezések használatának tehát télen is számos előnye van. A jelenlegi bizonytalan energetikai helyzetben fontos szempont lehet a független rendszerre való átállás, amelyhez a klíma remek eszköz lehet. Irodákban, de az otthonában is hatékony és gazdaságos hőszabályozó rendszer télen és nyáron egyaránt.

 

Merjen kérdezni szakembereinktől!

Mi segítünk Önnek a megfelelő eszköz kiválasztásában, és természetesen minden kérdésére választ adunk. Keressen minket még ma!

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Óvodában serénykedtünk

Óvodában serénykedtünk

Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy egy vecsési óvodában telepíthettünk klímát a szülők és az óvoda kérésére.    A történetből egy...

Elolvasom
Mit kell tudni a H tarifáról?

Mit kell tudni a H tarifáról?

Az energiaválság és a rezsicsökkentés mérséklése sokunkat arra késztet, hogy alternatív energiaforrásokat keressenek költségeik csökkentésére....

Elolvasom
Mikor telepítsünk hőszivattyút?

Mikor telepítsünk hőszivattyút?

Hőszivattyúval otthona fűtéséhez, hűtéséhez és meleg víz ellátásához megújuló energiát használhat, amivel ráadásul hosszútávon pénzt és energiát...

Elolvasom