Fűtsön klímával gazdaságosan!

A rezsicsökkentés mérséklése miatt hamarosan számos háztartás szembesül majd megnövekedett fűtésszámlával.

A 144 köbméter havi gázfogyasztást meghaladó háztartások, valamint az intézmények, cégek számára is komoly megterhelés lehet a rezsiköltségek kifizetése, így érdemes lehet elgondolkodni az alternatív fűtési eszközök használatán.

A klíma erre remek eszköz lehet, ami a helyiségek nyári és téli hőszabályozását is tökéletesen elvégzi.

Hogyan lehet gazdaságos egy fűtésre optimalizált klíma?

Számos cikkben írtunk már a klímák előnyeiről, de talán akkor értjük meg őket igazán, ha a pénztárcánkban is érezzük a hatását. A fűtésre optimalizált klíma fogyasztása gazdaságosabb, ráadásul H tarifa is igényelhető a 3 COP felett teljesítő split berendezésekre, amellyel sokkal gazdaságosabb áron juthatunk áramhoz. Mi is az a COP? ,,Coefficience of performance”, vagyis egy hatékonysági mutató megmutatja, hogy a berendezés a felvett energiából mekkora hőenergia leadására képes.

 

Különbség a kifejezetten fűtésre kialakított klímaberendezések és a hagyományos társaik között

Fűtésre a hagyományos klímák is képesek, azonban nem hosszútávon, ugyanis ahogy hűl a kinti hőmérséklet, úgy csökken az eszköz hatásfoka. A kifejezetten fűtésre kialakított klímaberendezések működése azonban a hőszivattyú elvén alapul, amelyek akár:

  • -20 Celsius fokig képesek teljesítménycsökkenés nélkül működni.
  • Lényegesen hatékonyabbak a gázfűtéses rendszereknél.
  • Ráadásul a baktériumokat és a párát is kiszűrik a levegőből.
  • További előny, hogy napelemes rendszerhez is csatlakoztathatóak, így, ha hosszútávon független fűtési rendszert szeretnénk, ez egy kiváló alternatíva lehet.
  • A téli időszakban gyakori szén-monoxid mérgezéstől, és esetleges robbanásveszélytől sem kell tartanunk.

Klíma használatával ráadásul gyorsabban felfűthetjük a tereket, és kisebb a hőingás, ami szintén fontos energiatakarékossági szempont.

 

Klíma, mint több funckiós, több évszakos jó befektetés

A klímaberendezések használatának tehát télen is számos előnye van. A jelenlegi bizonytalan energetikai helyzetben fontos szempont lehet a független rendszerre való átállás, amelyhez a klíma remek eszköz lehet. Irodákban, de az otthonában is hatékony és gazdaságos hőszabályozó rendszer télen és nyáron egyaránt.

 

Merjen kérdezni szakembereinktől!

Mi segítünk Önnek a megfelelő eszköz kiválasztásában, és természetesen minden kérdésére választ adunk. Keressen minket még ma!

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Tájékozott ügyfél

Tájékozott ügyfél

Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek korábban már teljes körű kutatást tartottak a klímaberendezések piacán. Esetleg szimpatizálnak egy márkával, egy...

bővebben