Elhanyagolt klímakarbantartás

Többektől hallottuk, hogy inkább elkerülik az – évente általában kétszer javasolt – klíma karbantartást és megspórolják az árát, mert felesleges kiadásnak gondolják.

Ezzel a gondolkodással csupán az a baj, hogy:

 • elveszhet a garancia,
 • nem lesz elég hatékony a működése,
 • csökken a klíma élettartama,
 • elszaporodnak benne baktériumok.

Sajnos ebben a esetben, ahogy a fentebbi lista is mutatja, többet árt a tulajdonos ezzel a gondolkodással, mint spórol. A klímatisztításról írtunk egy korábbi cikkünkben. Mindenképp érdemes elolvasnia! KATT IDE!

Csak óvatosan a penészölőkkel és a fertőtlenítő szerekkel

  Arról is hallottunk, hogy vannak, akik szeretik maguk megoldani a klímatisztítást. Így befújják fertőtlenítőszerrel, penészölővel, ecettel, stb. Kicsit itt, kicsit ott törölgetik meg. Nos mi sem vagyunk az élet sok területén a házi praktikák ellen, de fontos tudni, hogy mikor és mit használhatunk, na és természetesen hogyan. Fontos tisztába lennünk azzal, hogy mivel ártunk és mivel használunk.

  Épp ezért jó tudni, hogy ha sima fertőtlenítőszerrel fújkáljuk be a készüléket, akkor ez – a nem klímákra kifejlesztett szer – tönkre is teheti a szűrőberendezést, mert megmarja.

  Ráadásul a fertőtlenítés előtt egy alapos tisztítás szükséges a klíma több egységében. Tehát ezt a munkát nagyon körültekintően, megfelelő eszközökkel és szerekkel kell elvégezni.

   

  Nem szép látvány!

   

  Viszont egy alapos tisztítás után olyan, mint új korában. Hatásfoka újra a régi, ráadásul nem tanyáznak benne baktérium telepek. 

   

  A beltéri egység mellett  kültérire is ráfér a tisztítás

  Bőven tapad rá szennyeződés a környezetből. A tisztítások alkalmával, minden esetben meggyőződünk arról, hogy megfelelően működik és a cseppvíz elvezetés is rendben van.

  Ön ne essen abba a hibába, hogy elhanyagolja a klímatisztítást!

  Tervezze be időben a karbantartások időpontját!

   

  Blog

  Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

  Tippek és trükkök a hűvös és fenntartható nyárért. Kedves, tudatos vásárlótárs! 👋 Készen állsz arra, hogy legyőzd a hőséget és cool maradj idén...

  bővebben
  Tájékozott ügyfél

  Tájékozott ügyfél

  Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek korábban már teljes körű kutatást tartottak a klímaberendezések piacán. Esetleg szimpatizálnak egy márkával, egy...

  bővebben