Állatszőr a klímában

Kutyust, cicust tart otthonában? 
Kis kedvencének szőre nem csak a padlón, a bútorokon landol, de a klímában is.
Ezért is fontos Önnek kifejezetten odafigyelni a rendszeres klímatisztításra!

Állatszőr és a klíma

A klíma összeszedi a levegőben szálló állatszőrt

A mai klímaberendezések már nem csupán arra képesek, hogy otthonunk hőmérsékletét optimalizálják (télen és nyáron egyaránt), hanem arra is, hogy párátlanítsák a levegőt, és kiszűrjék belőle a port, a pollent, a vírusokat és az állatszőrt is. Fontos azonban, hogy ha lakásunkban háziállatot tartunk, fokozottan figyeljünk a klíma rendszeres tisztítására.

Gazdik figyelem!

Klímánk rendszeres tisztíttatása, karbantartása nagyon fontos ugyanis az elhanyagolt berendezések hatásfoka csökken, ráadásul a garanciát is elveszíthetjük, ha az előírt időközönként nem végeztetjük el. Azonban számos olyan eset fordul elő, amikor a tisztítás az előirányzott alkalmaknál gyakrabban szükséges, például közösségi terekben, vagy ha a lakásban háziállatot is tartunk.

Észrevette, hogy a rendszeres klímahasználat mellett kevesebbet kell port törölnie?

A klíma a levegő szűrése közben állatok szőrét is beszívja, ami megtapad a szűrő felületén. A felgyülemlett szőr miatt a fűtésre, hűtésre állított szerkezet kellemetlen szagokat áraszthat. Amennyiben ezt tapasztalja, érdemes mihamarabb szakemberhez fordulni, ugyanis a szagok arról árulkodhatnak, hogy a szűrőben egészségre ártalmas baktériumok, gombák telepedtek meg, a lerakódás ráadásul a klíma hatásfokát is csökkentheti.

Ön ne járjon így!

Keresse szakembereinket bizalommal!


Klímatisztítást kérek!

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Tippek és trükkök a hűvös és fenntartható nyárért. Kedves, tudatos vásárlótárs! 👋 Készen állsz arra, hogy legyőzd a hőséget és cool maradj idén...

bővebben
Tájékozott ügyfél

Tájékozott ügyfél

Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek korábban már teljes körű kutatást tartottak a klímaberendezések piacán. Esetleg szimpatizálnak egy márkával, egy...

bővebben