A klímák kellemetlen „szaga” és penészesedése elleni módszer

Kikapcsolásnál nagyon fontos, hogy a beltéri egység (elpárologtató) lehetőleg száraz legyen. Így elkerülhető a klíma kellemetlen „szaga” és a penészesedés.

A modern és magasabb árfekvésű klímák már nem kapcsolnak ki azonnal amikor a távirányítón megnyomjuk az „Off” gombot. Ilyenkor automatikusan elvégzik a beltéri egység szárítását. Ez jellemzően 5-10 perc.

Ha az Ön klímáján még nincs ilyen funkció, akkor ezt Ön a távirányító segítségével is elvégezheti. Kikapcsolás előtt állítsa be a távirányítón a szárítás funkciót. 10 perc után kikapcsolhatja a készüléket.

Mikor érdemes ezt alkalmazni?

Mindig, amikor sokat „dolgozik” a klíma, illetve hetente két-három alkalommal.

Ugye Ön sem szeretné, ha a képen látható klíma hűsítené otthonát!

Penész

1. Penészes beltéri

Tévhit. Sokan azért idegenkednek a klímától, mert úgy gondolják, soka áramot fogyaszt.

Ez igaz volt a régi ún. on-off klímákra.

A modern inverteres klímák talán még az Ön porszívójánál is kevesebb áramot fogyasztanak. Minden klímának van egy energia címkéje, amely megmutatja a berendezés fogyasztását.

Egyre többen használják fűtésre is a berendezéseket. A 0 °C körüli időjárás esetén szinte minden klíma tökéletes kiegészítő fűtésre. Vannak olyan berendezések, amelyeket már úgy készítenek, hogy komolyabb hideg esetén is megfelelő választás a fűtésre.

Ehhez lehet igényelni a H vagy GEO tarifát, amellyel a berendezések által felhasznált áram költsége télen jelentősen csökkenthető. Erről a kiválasztott berendezés alapján tudunk tájékoztatást adni.

Tájékoztatás

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Tippek és trükkök a hűvös és fenntartható nyárért. Kedves, tudatos vásárlótárs! 👋 Készen állsz arra, hogy legyőzd a hőséget és cool maradj idén...

bővebben
Tájékozott ügyfél

Tájékozott ügyfél

Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek korábban már teljes körű kutatást tartottak a klímaberendezések piacán. Esetleg szimpatizálnak egy márkával, egy...

bővebben