Honnan tudhatja, hogy ideje klímát cserélni?

2022.07.29

A klíma számtalan módon teszi könnyebbé az életünket. Segít lehűteni és befűteni a lakásunkat, és a levegőt is kitisztítja.
Megfelelő karbantartással az eszköz hosszú évekig jó szolgálatot tehet nekünk, de néha a kellő gondoskodás ellenére is szükség lehet a berendezés cseréjére.

Ideje klímát cseréltetni?

A nyári kánikulában a klíma rengeteget javít a közérzetünkön. Mindenki jól ismeri az érzést, amikor a forró utcáról belép egy klimatizált helyiségbe, és néhány perc alatt felfrissül. A hőségben a klímaberendezéseket  sokkal többet használjuk, így különösen kellemetlen, ha meghibásodnak, esetleg tönkremennek.

Gyakori problémák cserére szoruló klímák használata közben

Ha azt tapasztalja, hogy:
– a klíma légáramlása gyenge,
– szokatlan hangokat ad ki,
– a rendszer ki-be kapcsol,
– a kívánt hőmérsékletet nem éri el vagy nem tartja meg, stb,
az egy jel lehet arra, hogy vagy komolyabb karbantartás szükséges, alkatrészcserével – feltéve, ha még beszerezhető-, vagy komplett csere lehet a megoldás.

Szintén érdemes lehet elgondolkodni a cserén, ha a villanyszámla szokatlanul megemelkedik, vagy, ha a rendszeres karbantartás ellenére gyakran kell szerelőt hívni valamilyen meghibásodás miatt. A 10 évnél idősebb klímák cseréjét is érdemes átgondolni. A technológiák fejlődésének köszönhetően a mai, korszerű berendezések már lényegesen kevesebb energiát fogyasztanak, és a működésük is sokkal hatékonyabb. Klímaszerelőink alaposan felmérik eszközei teljesítményét, és mindent megtesznek, hogy klímáját minél tovább használhassa. Ha pedig elérkezett az idő az eszközcserére, készséggel válaszolnak minden kérdésére.

Keressen minket bizalommal!


Esedékes a klímacsere

 

Olvasson blogunkban! Biztosan talál hasznos információkat.

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Klímahasználat kisbaba mellett

Klímahasználat kisbaba mellett

Használjon klímát biztonsággal kisbaba mellett is!   A nyári melegben rengeteget javíthat a komfortérzetünkön a klíma használata, de sokan tartanakattól, hogy a berendezést csecsemők és kisgyerekek jelenlétében is bekapcsolják. A klíma a kicsikszámára is előnyös...

bővebben
Irodai klímatelepítés

Irodai klímatelepítés

Klíma az irodába Egyre inkább emelkedik a napi középhőmérséklet. Egyre inkább azt vesszük észre, hogy a hőség miatt munkakedvünk és aktivitásunk csökken. Nem véletlen! Sokan már az éjszakát sem tudják átaludni a meleg falak között, így nem csoda, ha fáradtan érkeznek...

bővebben
Otthonfelújítási támogatás klímára – Az utolsó hajrában

Otthonfelújítási támogatás klímára – Az utolsó hajrában

Klímára is elérhető az otthonfelújítási támogatás a gyermeket nevelő családok számára 2022. december 31-ig érhető a konstrukció, miszerint a családok pályázhatnak egy vissza nem térítendő támogatásra, ha felújítják otthonukat. A támogatás összege a számlával igazolt...

bővebben