A régi klímák feladták a nyári kánikulában – Megéri megjavítani a 15 évnél idősebb klímákat?

2021.07.13

 A régi klímák feladták a nyári kánikulában – Megéri megjavítani a 15 évnél idősebb klímákat?   Berobbant a meleg, számos öreg klíma pedig már nem bírta szusszal. Jó néhány telefonhívás érkezett klímajavításra az elmúlt hetekben. Sajnos nem véletlenül!   Öreg klíma, régi klíma? Manapság egyre sűrűbben hívnak 15 éves, vagy annál régebbi klímák szervizelésére. Bár tapasztalattal és eszközökkel …

A régi klímák feladták a nyári kánikulában – Megéri megjavítani a 15 évnél idősebb klímákat? Read More »

 A régi klímák feladták a nyári kánikulában – Megéri megjavítani a 15 évnél idősebb klímákat?

 

Berobbant a meleg, számos öreg klíma pedig már nem bírta szusszal. Jó néhány telefonhívás érkezett klímajavításra az elmúlt hetekben. Sajnos nem véletlenül!

 

Öreg klíma, régi klíma?

Manapság egyre sűrűbben hívnak 15 éves, vagy annál régebbi klímák szervizelésére. Bár tapasztalattal és eszközökkel felszerelve érkezünk sokszor már annyira “öreg” a klíma, hogy nem lehet alkatrészt utánrendelni, vagy egyáltalán nem éri meg megjavíttatni. Félreértés ne essék, mi sem szeretünk rögtön mindenre keresztet vetni, ami régi, vagy még a korábbi hagyományos klímatechnika elvein működik! De sajnos sokszor már macerásabb és költségesebb a szerelése, alkatrészbeszerzése, -cseréje. Ami persze még így sem garancia arra, hogy egyéb más elöregedett, vagy megfáradt egysége nem mondja fel a szolgálatot pár nap, vagy hét múlva.

Berobbant a meleg, számos öreg klíma pedig már nem bírta szusszal

Ahogy megérkezett a kánikula, a maxon működtetett régebbi klímák rendre felmondták a szolgálatot. Kellemetlen ez nagyon a nyár kellős közepén! Főként úgy, hogy a tulaj abban reménykedik, hogy egy egyszerűbb alkatrész cserével minden megoldható és máris hűsölhet a lakásban. 

Számos telefonhívás érkezett klímajavításra az elmúlt hetekben

Ahol tudtuk igyekeztünk legköltséghatékonyabban elhárítani a hibát, de sajnos több esetben már inkább egy új klíma beszerzését kellett javasolnunk a csalódott tulajdonosoknak. Így ezen a ponton engedjék meg, hogy megnyugtatásul bemutassunk pár előnyt, ha mégis új klímára kerülne a sor:

 – Az inverteres technológiának köszönhetően gazdaságosabb a működtetés Tehát jóval alacsonyabb lesz az áramszámla.

– Az új készülékek (hűtő-fűtő, vagy fűtésre optimalizált) a hidegebb évszakokban is kihasználhatóak.

– Nincs huzatos, szeles érzet.

– Számos beépített kényelmi funkcióval rendelkeznek, amivel jobban illeszkednek a mai modern életvitelhez.

– Csendesebbek, mint elődei.

– Hatékonyabbak.

– A modern dizájn jól mutat a lakás bármely pontján.

Kérdése van? Klímajavításra keres szakembert? 

Forduljon hozzánk bizalommal! 


Érdeklődöm

inverteres klima
Hegyi Klima  Budapest 18 kerulet majus
house-2567680_1920
Hegyi Klima - Budapesti Klima
otthonfelujitasi tamogatas - cascade klima hegyi klima budapest
a latvany is fontos- klimaszereles budapest

Előző
Következő

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Honnan tudhatja, hogy ideje klímát cserélni?

Honnan tudhatja, hogy ideje klímát cserélni?

A klíma számtalan módon teszi könnyebbé az életünket. Segít lehűteni és befűteni a lakásunkat, és a levegőt is kitisztítja.

Megfelelő karbantartással az eszköz hosszú évekig jó szolgálatot tehet nekünk, de néha a kellő gondoskodás ellenére is szükség lehet a berendezés cseréjére.

bővebben
Klímahasználat kisbaba mellett

Klímahasználat kisbaba mellett

Használjon klímát biztonsággal kisbaba mellett is!   A nyári melegben rengeteget javíthat a komfortérzetünkön a klíma használata, de sokan tartanakattól, hogy a berendezést csecsemők és kisgyerekek jelenlétében is bekapcsolják. A klíma a kicsikszámára is előnyös...

bővebben
Irodai klímatelepítés

Irodai klímatelepítés

Klíma az irodába Egyre inkább emelkedik a napi középhőmérséklet. Egyre inkább azt vesszük észre, hogy a hőség miatt munkakedvünk és aktivitásunk csökken. Nem véletlen! Sokan már az éjszakát sem tudják átaludni a meleg falak között, így nem csoda, ha fáradtan érkeznek...

bővebben