Utólagos szigetelés és a klíma esete

2021.04.08

Mielőtt felújításba kezd   Az otthonfelújítási program lehetősége miatt sokan fognak bele különböző felújítási munkálatokba. Ezek között a házak szigetelésére is gyakran sor kerül. A klíma működésének szempontjait is figyelembe véve szeretnénk egy alapvető hibára felhívni a figyelmet.   Gyakran előforduló hiba A képen egy utólagosan szigetelt házon lévő kültéri berendezés található. Most nem is …

Utólagos szigetelés és a klíma esete Read More »

Mielőtt felújításba kezd

 

Az otthonfelújítási program lehetősége miatt sokan fognak bele különböző felújítási munkálatokba.

Ezek között a házak szigetelésére is gyakran sor kerül. A klíma működésének szempontjait is figyelembe véve szeretnénk egy alapvető hibára felhívni a figyelmet.

 

Gyakran előforduló hiba

A képen egy utólagosan szigetelt házon lévő kültéri berendezés található. Most nem is a kültéri berendezés a fontos, hanem az így szigetelt házaknál az egyik hiba. Mégpedig az, hogy a kültéri berendezést tartó konzol is a szigetelés alá került. Ilyenkor a konzol körül repedések keletkeznek, amelyek mentén befolyik az esővíz a szigetelés alá. Ez okozhat penészedést a szoba belső falán, illetve néhány éven belül a szigetelés, vagy vakolat leválását is.

A rossz kivitelezés a klímának is árt

Ami a klíma szempontjából lehet probléma: a szigetelést követően a kültéri egység és a fal közötti távolság csökken, így a berendezés ventilátora nem tud elegendő levegőt áramoltatni. Ilyenkor a klíma hatásfoka jelentősen csökken, majd a berendezés meghibásodását is okozhatja, amely javítása tetemes összeggel növelheti a költségvetést.

Megoldás!

Mielőtt szigetelni kezdik a házat, kérje meg klímaszerelőjét, hogy helyezzen a szigetelés vastagságával megegyező távtartót a fal és a konzol közé. A legtökéletesebb megoldás azonban az, ha a szigetelés idejére klíma szakemberrel leszereltetik a kültéri berendezést, amely később, a szigetelési munkálatok befejezése után visszahelyezhető.

Fontos!

Ha tervezi házának utólagos szigetelését, de előtte szereltet klímát, jelezze a klímaszerelő csapatnak. Ilyenkor, ugyanis a rutinos és előre látó szakember ráhagy a csövekre és a vezetékekre, pont azért, hogy a szigetelést követően toldás nélkül is visszaszerelhető legyen a kültéri berendezés.

Milyen költségekkel jár a klímatelepítés?


Érdeklődöm

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Honnan tudhatja, hogy ideje klímát cserélni?

Honnan tudhatja, hogy ideje klímát cserélni?

A klíma számtalan módon teszi könnyebbé az életünket. Segít lehűteni és befűteni a lakásunkat, és a levegőt is kitisztítja.

Megfelelő karbantartással az eszköz hosszú évekig jó szolgálatot tehet nekünk, de néha a kellő gondoskodás ellenére is szükség lehet a berendezés cseréjére.

bővebben
Klímahasználat kisbaba mellett

Klímahasználat kisbaba mellett

Használjon klímát biztonsággal kisbaba mellett is!   A nyári melegben rengeteget javíthat a komfortérzetünkön a klíma használata, de sokan tartanakattól, hogy a berendezést csecsemők és kisgyerekek jelenlétében is bekapcsolják. A klíma a kicsikszámára is előnyös...

bővebben
Irodai klímatelepítés

Irodai klímatelepítés

Klíma az irodába Egyre inkább emelkedik a napi középhőmérséklet. Egyre inkább azt vesszük észre, hogy a hőség miatt munkakedvünk és aktivitásunk csökken. Nem véletlen! Sokan már az éjszakát sem tudják átaludni a meleg falak között, így nem csoda, ha fáradtan érkeznek...

bővebben