A klímák kellemetlen “szaga” és penészedése elleni módszer

2020.08.08

Kikapcsolásnál nagyon fontos, hogy a beltéri egység (elpárologtató) lehetőleg száraz legyen. Így elkerülhető a klíma kellemetlen „szaga” és a penészedés. A modern és magasabb árfekvésű klímák már nem kapcsolnak ki azonnal amikor a távirányítón megnyomjuk az „Off” gombot. Ilyenkor automatikusan elvégzik a beltéri egység szárítását. Ez jellemzően 5-10 perc. Ha az Ön klímáján még nincs …

A klímák kellemetlen “szaga” és penészedése elleni módszer Read More »

Kikapcsolásnál nagyon fontos, hogy a beltéri egység (elpárologtató) lehetőleg száraz legyen. Így elkerülhető a klíma kellemetlen „szaga” és a penészedés.

A modern és magasabb árfekvésű klímák már nem kapcsolnak ki azonnal amikor a távirányítón megnyomjuk az „Off” gombot. Ilyenkor automatikusan elvégzik a beltéri egység szárítását. Ez jellemzően 5-10 perc.

Ha az Ön klímáján még nincs ilyen funkció, akkor ezt Ön a távirányító segítségével is elvégezheti. Kikapcsolás előtt állítsa be a távirányítón a szárítás funkciót. 10 perc után kikapcsolhatja a készüléket.

Mikor érdemes ezt alkalmazni?

Mindig, amikor sokat „dolgozik” a klíma, illetve hetente két-három alkalommal.

Ugye Ön sem szeretné, ha a képen látható klíma hűsítené otthonát!

Penész
1. Penészes beltéri

Tévhit. Sokan azért idegenkednek a klímától, mert úgy gondolják, soka áramot fogyaszt.

Ez igaz volt a régi ún. on-off klímákra.

A modern inverteres klímák talán még az Ön porszívójánál is kevesebb áramot fogyasztanak. Minden klímának van egy energia címkéje, amely megmutatja a berendezés fogyasztását.

Egyre többen használják fűtésre is a berendezéseket. A 0 °C körüli időjárás esetén szinte minden klíma tökéletes kiegészítő fűtésre. Vannak olyan berendezések, amelyeket már úgy készítenek, hogy komolyabb hideg esetén is megfelelő választás a fűtésre.

Ehhez lehet igényelni a H vagy GEO tarifát, amellyel a berendezések által felhasznált áram költsége télen jelentősen csökkenthető. Erről a kiválasztott berendezés alapján tudunk tájékoztatást adni.

Tájékoztatás

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Honnan tudhatja, hogy ideje klímát cserélni?

Honnan tudhatja, hogy ideje klímát cserélni?

A klíma számtalan módon teszi könnyebbé az életünket. Segít lehűteni és befűteni a lakásunkat, és a levegőt is kitisztítja.

Megfelelő karbantartással az eszköz hosszú évekig jó szolgálatot tehet nekünk, de néha a kellő gondoskodás ellenére is szükség lehet a berendezés cseréjére.

bővebben
Klímahasználat kisbaba mellett

Klímahasználat kisbaba mellett

Használjon klímát biztonsággal kisbaba mellett is!   A nyári melegben rengeteget javíthat a komfortérzetünkön a klíma használata, de sokan tartanakattól, hogy a berendezést csecsemők és kisgyerekek jelenlétében is bekapcsolják. A klíma a kicsikszámára is előnyös...

bővebben
Irodai klímatelepítés

Irodai klímatelepítés

Klíma az irodába Egyre inkább emelkedik a napi középhőmérséklet. Egyre inkább azt vesszük észre, hogy a hőség miatt munkakedvünk és aktivitásunk csökken. Nem véletlen! Sokan már az éjszakát sem tudják átaludni a meleg falak között, így nem csoda, ha fáradtan érkeznek...

bővebben