Miért érdemes szakemberre bízni a klíma karbantartását?

2020.01.08

Domestos lemarja a bevonatokat! Gyakran hívnak minket olyan berendezések karbantartásához, amelyet már a „szomszéd” kitakarított. Vannak „bevált” pl.: Domestoszos tippek a drága klímatisztító helyett. Ezek a házi praktikák előbb- utóbb megbosszulják magukat. Ön sok pénzt fizetett egy klímáért, amelynek beltéri egységét különböző baktérium-, allergénölő stb. bevonattal látnak el gyárilag. A házi praktikákkal ezen bevonatokat távolítják …

Miért érdemes szakemberre bízni a klíma karbantartását? Read More »

Domestos lemarja a bevonatokat!

Gyakran hívnak minket olyan berendezések karbantartásához, amelyet már a „szomszéd” kitakarított. Vannak „bevált” pl.: Domestoszos tippek a drága klímatisztító helyett. Ezek a házi praktikák előbb- utóbb megbosszulják magukat. Ön sok pénzt fizetett egy klímáért, amelynek beltéri egységét különböző baktérium-, allergénölő stb. bevonattal látnak el gyárilag. A házi praktikákkal ezen bevonatokat távolítják el először. A különböző vegyszerek károsíthatják a hőcserélők csöveit is, amelyek porózussá válhatnak és így lassan elszivárog a hűtőközeg. Ennek javítása nem olcsó.

Az ilyen karbantartás garanciavesztéssel is járhat!

 

A klíma karbantartása nem a szűrők kimosásából áll!!

Szakszerű karbantartás esetén a szűrők mellett a hőcserélőket, a ventilátort (mókuskereket), a beltéri burkolatát (belül is) illik letakarítani. A mókuskerék szennyezettsége nem csak az Ön egészségére káros, hanem jelentősen csökkentheti a berendezés hibamentes működését. Ellenőrizni szükséges a hűtőközeg mennyiségét, valamint az elektromos csatlakozásokat is. 

Karbantartásnál gyakran mostoha gyerekként kezelik a kültéri egységet. Ennek tisztasága jelentősen befolyásolhatja a hűtés, illetve a fűtés hatásfokát. 

Nem elég lelocsolni a kültérit és még rosszabb ötlet nézni, hogy a locsolóval milyen szépen pörög a ventilátor lapátja. Ilyenkor a kültérit könnyen tönkre is tudja tenni!!!

 

 

Blog

Legutóbbi blog bejegyzéseink a klímatechnika világából. Újdonságok, cikkek, hasznos tudnivalók és érdekességek.

Honnan tudhatja, hogy ideje klímát cserélni?

Honnan tudhatja, hogy ideje klímát cserélni?

A klíma számtalan módon teszi könnyebbé az életünket. Segít lehűteni és befűteni a lakásunkat, és a levegőt is kitisztítja.

Megfelelő karbantartással az eszköz hosszú évekig jó szolgálatot tehet nekünk, de néha a kellő gondoskodás ellenére is szükség lehet a berendezés cseréjére.

bővebben
Klímahasználat kisbaba mellett

Klímahasználat kisbaba mellett

Használjon klímát biztonsággal kisbaba mellett is!   A nyári melegben rengeteget javíthat a komfortérzetünkön a klíma használata, de sokan tartanakattól, hogy a berendezést csecsemők és kisgyerekek jelenlétében is bekapcsolják. A klíma a kicsikszámára is előnyös...

bővebben
Irodai klímatelepítés

Irodai klímatelepítés

Klíma az irodába Egyre inkább emelkedik a napi középhőmérséklet. Egyre inkább azt vesszük észre, hogy a hőség miatt munkakedvünk és aktivitásunk csökken. Nem véletlen! Sokan már az éjszakát sem tudják átaludni a meleg falak között, így nem csoda, ha fáradtan érkeznek...

bővebben